Slimmer Software Bouwen

Stop met code sjouwen! Start met slimmer software bouwen en slim software nabouwen.

Maak hier een afspraak

Over mij Mijn online agenda

John Peters

Geboren op 6 juni 1966. Op het juiste moment om alles mee te maken op het gebied van automatisering, digitalisering en innovatie. Van bedrijfsprocessen tot aan bedrijfsapplicaties, aanvullende oplossingen zoals document input- en ouputmanagement, data- en documentarchivering en integratie.

In 1986 ben ik afgestudeerd in electronica met vakken als analoge en digitale techniek. Low-code bestond nog niet. Wij leerden programmeren in hogere talen als Basic en Pascal. Maar ook de basis met enen en nullen, binair rekenen en machinetaal.

De eerste computers in het klaslokaal, op kantoor en thuis met zwarte schermen en letters en cijfers die oplichten in het groen. Van mechanise IBM schrijfmachines waarop ik verslagen typte en correctie's maakte met Tipp-Ex, naar een computer met software voor tekstverwerking (Wordstar), spreadsheets (Lotus 1-2-3) en desktop publishing (DTP). Het kunnen printen, faxen en e-mailen van zakelijke documenten en creatieve grafische creaties dankzij printertalen als PostScript met schaalbare fonts en vectoren. Hoe gaaf was dat!

Naast kantoorautomatisering begon ook de fase van het ontwikkelen van standaard bedrijfsapplicaties. ERP systemen zoals we die vandaag nog steeds gebruiken van o.a. SAP, Oracle en uit ons eigen Nederland de flexibele ERP software van BaaN. Ook in de Nordics werd doordachte software gemaakt. Ik noem StreamServe, Axapta, Intentia en Navision. ERP software die later door Lawson (Intentia), Infor (BaaN) en Microsoft (Axapta en Navision) is overgenomen. Axapta en Navision ERP software heet nu Microsoft Dynamics / 365.

Electronic Data Interchange (EDI) software van Nederlandse bodem zodat vanuit de ERP systemen, orders, pakbonnen en facturen papierloos konden worden uitgewisseld van ERP systeem naar ERP systeem. Hoeveel bomen heeft dat bespaard! Papier? Dat gebruik je alleen nog op het toilet.

Waar staan we anno 2024 en de komende 5 jaar? We zijn aanbeland in het automatiseren van het automatiseren (the automation of automation). Low-Code vandaag is dat we het maken van software hebben geautomatiseerd. Daarom is bouwen implementeren en kunnen we de kloof tussen systemen, processen en mensen overbruggen en naadloos op elkaar laten aansluiten. Wil je mij spreken, maak dan een afspraak. Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail met alle afspraakgegevens!

Digitale groet, John Peters - Low-Code Innovator

BOEK een afspraak
T
Copyright ©2024 • Web Partner Clarify Consult • alle rechten voorbehouden